Dubai er et af de 7 emirater (stater/lande) der udgør United Arab Emirates (UAE, De Forenede Arabiske Emirater). Dubai består af nogle mindre byer, og så selvfølgelig “hovedbyen”, Dubai (Downtown). Hver “by”/bydel, har deres unikke udtryk, attraktioner og fordele.

Kort info og funfacts om Dubai… Mange tror at alt er forbudt i Dubai, og du får hugget en hånd af for at kysse på hinanden. Det sker ikke (hvis man da har fået lov 😉 ). I Dubai gælder generelt de samme regler for os vesterlændinge som der gælder for os i DK – forskellen er at straffen ofte kan være lidt hårdere og konsekvent end i DK. Så tisser man på gaden, så er det ikke sikkert at der er en advarsel, som man kan være heldig at få i DK – dvs. du vil få en bøde, og er du uheldig, så er din rejse slut her. 

Men i Dubai må du grine, ryge og drikke som du må i DK – eneste forskel er, at det er lidt som i USA/Sverige, at man ikke må på åben gade, drikkevarerne skal købes i Tax Free eller på særlige steder, og ellers serveres der kun alkohol på hoteller samt diskoteker/poolbarer m.v. der tilhører et hotel med licens (dette er dog under forandring). Men kriminalitet blomstrer ikke ligefrem i Dubai, netop fordi de er så konsekvente – det betyder heldigvis også at du roligt kan have dine ting til at ligge ved både poolen og på stranden. Men du må gerne ligge i bikini på stranden, og der må gerne kysses, snaves m.v. – Men lad være med at provokere – så igen, samme regler som i DK, og med respekt for at du har valgt at besøge en anden kultur.

Ift. at arbejde i Dubai – så gælder de samme regler som i Danmark, at du skal have arbejdstilladelse/visa for at arbejde her. Så husk at et turistvisum ikke giver ret til at arbejde her. Der er dog lavet muligheder for Remote visa, som kunne være en mulighed hvis man ikke ønsker at fast bosætte sig her (fra starten) – ellers læs mere om at arbejde i Dubai her.

Hvis du vil til Dubai, så er perioden fra slut februar til slut maj, og igen fra midt september til start november nok den bedste periode, ift. varme og vind.

Der er masser af skønne hoteller og resorts i Dubai, er du interesseret i at få et glas vin på hotellet, så skal du lige sikre dig, at det ikke er et “dry hotel”, dem er der nogle få af – og der kan man ikke få alkohol. Dernæst skal du selvfølgelig vælge et hotel der passer til dig – er du der fx alene, med familie/børn osv. Hvis du ligesom jeg, har boet på de hoteller der er nødvendigt i en livstid, så kan jeg varmt anbefale AirBNB. AirBNB er en kæmpe spiller i Dubai, og de fleste lejligheder der udlejes er inklusiv professionel administration og cleaning, og så er fordelen at det er “dit eget”, og du har dit eget køkken m.v. – Og typisk vil du også have indendørs og udendørs pool, sauna og gym. Hvis du ikke har noget imod at bo lidt udenfor byen, så kan jeg på det varmeste anbefale Jebel Ali Golf & Beach Resort – derudover er der et nyt resort, på Riu Deira Island, all inclusive. Det ligger ca. 40min. i en taxa (kr. 150) udenfor byen, men på stranden, med flere pools, restauranter og bare ro og afslapning. Specielt godt for børnefamilier – og ja der må drikkes i poolbaren ;-). Der kører shuttlebusser derude fra til stort set alle de større attraktioner. Har du børn med – så se evt. muligheder og aktiviteter her.

Et anbefalelsesværdigt sted er Marinaen (Marsa Dubai), du har oftest meget kort til stranden, kort til indkøb og du er tæt på Metroline, hvor du billigt og hurtigt kan komme til en stor del, af resten af Dubai City. Ift. transport skal det dog siges at taxaer er ekstremt billigt i Dubai.

Nå, men nu har du fundet dit sted og bo, og er kommet dertil 🙂 …
Hvad skal du så se/opleve…

Stranden og “gågaden” ved JBR er altid godt. Så er det de sædvanlige steder: Burj al Arab (Sejlet) og Burj Khalifa (verdens højeste bygning pt., husk at booke plads hvis i vil derop) samt Dubai Mall (verdens største mall) og the Dubai Fountain (Det store springvand med musik – efter kl 1900) – Dette er nok een af de billigste og bedste oplevelser i Dubai – utroligt smukt. Madoplevelser er der masser af – er du ikke til at det bare skal være fint og dyrt, så er der masser af lokale madoplevelser til små penge – specielt i de gamle dele af Dubai.

Derudover kan en tur med Big Bus være en rigtig god løsning for turister, samt en tur med en Dhow båd/cruise. En tur i Gold og Spice Souk, og evt ud og se skibet Queen Elizabeth II. Sidstnævnte er en kæmpe oplevelse, og du kan roligt tage en frokost, middag eller drink derude.

Simkort/data m.v. når du er i Dubai
Pt. er 3! vist eneste danske udbyder der tilbyder fri data/roaming i UAE. Men der er mulighed for en “turist-løsning”. Klik her for mere om den.

Skulle du være afsted uden børn, og gerne vil have lidt “fest i gaden”. Så er der lige et par fifs… De fleste aftner er der “ladies night” et eller andet sted. Ladies Night betyder at kvinder får gratis drinks og/eller nedsat pris – dette betyder ofte at der er en god fest. Kvinder kommer stort set altid billigere ind på diskoteker og klubber end mænd. Dette gælder også de strandbarer/diskoer der ikke har gratis adgang. Tirsdag er den store Ladies Night i Dubai, så der er altid en god fest.

Hvad er der ellers at se… Ja, der er jo alt, så når du har set Sejlet (Burj al Arab), Burj Khalifa (verdens højeste bygning… indtil det nye Eiffel-tårn står færdigt i Dubai på 1,2km), Dubai Fountain (springvandet jeg fortalte om), Ain Dubai (Dubai Eye, verdens største pariserhjul), måske nogle af de store shoppingcentre, beachbarer m.v. – Ja så er der selvfølgelig de store vandland, der er Legoland, ørkensafarier m.v. Altså der er jo stort set alt 🙂 Arabian Nights (Du får 30% rabat med koden “DubaiLife.dk”) laver en rigtig god ørkensafari, med spisning og underholdning.

Nu handler det her kun om Dubai, men de øvrige emirater/lande har også hvert sit at byde på. Det skal dog siges, at Dubai er det klart mest frisindede – efterfulgt af Ajman og Abu Dhabi. Sharjah skal man undlade hvis man gerne vil feste, ryge og drikke 🙂 – Men Fujairah er utrolig smuk, med lækre strande og gode muligheder for surfing og snorkling.

Kan anbefale Facebookgruppen:
For danske turister & tilflyttere i Dubai

HUSK: For at arbejde i Dubai, gælder samme regler som i Danmark. Hvis ikke du er EU borger, må du ikke arbejde i Danmark uden opholds- eller arbejdstilladelse – på samme måde må du ikke arbejde i Dubai, hvis ikke du er borger/resident i UAE – med mindre du har arbejds- eller opholdstilladelse. Man kan fra 2020 få et Remote Visa, så man nu må studere/arbejde i Dubai for sin danske arbejdsplads/studie, lovligt. Den tilladelse betyder selvfølgelig stadigvæk at man ikke må drive erhverv i Dubai, men alene passe sit danske job eller studie. Straffen for at overtræde disse regler er ret stramme, og udover en bøde i omegnen af 100.000 kan man risikere fængsel (som min. indtil bøden er betalt), samt udvisning af landet, uden mulighed for at komme tilbage. Ønsker du info omkring Remote Visa eller et “rigtigt visa” – kan du klikke herDer har endda været tilfælde hvor der er udstedt bøder for at ansøge og acceptere jobs under turist/visit visa. Så er du i Dubai som turist – så nyd Dubai og nyd din ferie 🙂

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her