Dubai er en af verdens nyeste og mest omtalte rejsemål. Byens og emiratets forvandling fra ørken til større destination begyndte for blot et par årtier siden, men alligevel kan Dubai nu prale af verdens højeste bygning, det største indkøbscenter og nogle af klodens mest luksuriøse shoppingmuligheder. Underholdning her spænder fra indendørs sneskiløb til kamelvæddeløb. Mange af disse aktiviteter kommer med ekstravagante prisskilte.

Det følgende er en liste over ti gratis ting at lave i Dubai. Drys din Dubai-rejseplan med disse fornøjelige freebies og gør dit besøg mere overkommeligt.

Bestig Jebel Hafeet
Jebel Hafeet er et bjerg, der giver en spektakulær udsigt over regionen, og det kan bestiges til fods eller i køretøjer uden omkostninger.

Dem, der søger en spektakulær udsigt i Dubai, tager ofte en elevator til toppen af områdets højhuse. Burj Khalifa, verdens højeste bygning, rejser sig 2.717 fod over byen. Omkostningerne ved at besøge dets højeste observationsdæk varierer fra $35-$82 USD per voksen, og lange linjer kan også koste kostbar tid.

Hvis det virker lidt for dyrt, giver Jebel Hafeet mulighed for en meget mere omfattende udsigt, da den er omkring 16 miles lang og flere miles på tværs. Hafeet Mountain Road er den snoede rute, der fører dig til omkring 3.900 fod over havets overflade. Hvis du er villig til at trodse denne potentielt farlige vej om natten, kan du se nogle fantastiske udsigter over byens lys.

Besøg The Rooftop Gardens ved Wafi Pyramids
Wafi Pyramids Rooftop Gardens laver hurtigt budgetrejsendes rejseplaner, fordi den er vært for “Movies under the Stars”-begivenhederne, der er populære og gratis hver søndag kl. 20.30. Det udendørs teater har sækkestole og adgang til mad og drikkevarer.

Der er andre underholdningssteder her, som vil kræve penge. Men det koster ikke noget at suge i atmosfæren.

Dette er også et sted for splurge dining. Masser af gode restauranter, der tilbyder italienske, asiatiske og kontinentale retter langs gangene.

Window Shopping i Dubai Mall
Dubai Mall, i skyggen af Burj Khalifa, er verdens næststørste indkøbscenter. Det faktum i sig selv gør dette til et værdigt turistmål, og det koster ikke noget at undersøge de store shoppingområder.

Inde i indkøbscentret vil dit besøg kræve en vis planlægning. Dette er et indkøbscenter på 5,9 millioner kvadratmeter med 1.200 butikker, der tiltrækker millioner af årlige besøgende. Tallene er forbløffende, men listen over “bedste” og “største” er under konstant uenighed fra andre indkøbscentre rundt om i verden.

Kig forbi alle disse påstande og nyd at observere nogle unikke attraktioner, såsom en 10.000 sq. ft “sweet shop”, et 245-tons akvarium og en kæmpe indendørs forlystelsespark. For at drage fuld fordel af disse attraktioner kræver det penge, men observationer er gratis.

Se Dubais dansende fontæner
Ved siden af indkøbscentret regnes Dubais berømte dansende springvand som “verdens største optrædende springvand.” Denne gratis attraktion ligner Las Vegas Bellagio-showet med 6.000 lys og 50 farveprojektorer.

Forestillingerne varer cirka fem minutter og opføres fra 18-23. og nogle gange midt på dagen. Gå til Waterfront Promenade lige uden for indkøbscentret.

Udforsk Gold Souk
Gold Souk betyder bogstaveligt talt guldmarked, og du vil se en række produkter, der sjældent matches andre steder. Placeringen er 54 Al Khor St.

Hvis du overvejer at købe, så lav din research inden ankomst. Ikke alle annoncerede “aftaler” vil fungere til din fordel. Regeringen regulerer produkterne, så bekymre dig mindre om ægthed og mere om prisen. Forhandling er almindeligt, men det er vigtigt at kende den sande markedsværdi af et styk inden køb.

Det koster ikke noget at slentre og observere. Du vil se guldsmykker og diamanter fra dette område og andre dele af Mellemøsten og Asien.

Besøg Ras Al Khor Wildlife Santuary
Ras Al Khor er et dyrereservat, der ligger ved mundingen af Dubai Creek, og dets hjemsted for mange fuglearter. Det er dog bedst kendt som stedet at se scores af flamingoer i de køligere måneder. Der er ingen adgangsgebyr.

Dubai fremstår nogle gange som temmelig plastisk og kunstigt, så dette websted bliver en af relativt få naturlige attraktioner. Hvis du er en fuglekigger, kan det fylde en hel dag. For andre er det et hurtigt kig værd – og glem ikke dit kamera.

Gå på stranden ved Jumeirah
Jumeirah Beach er hjemsted for nogle af Dubais mest eksklusive hoteller. Gæster betaler ekstravagante gebyrer for at nyde førsteklasses tjenester og det bløde sand på den nærliggende strand. Men der er en offentlig del af stranden, der ikke kræver et femstjernet hotelophold for adgang. Det er gratis at bruge.

Gå ind på den offentlige del af stranden ved Jumeirah Beach Park, hvor du kan picnic, grille eller bare slappe af.

Husk, at de gennemsnitlige sommertemperaturer er langt over 100°F. At gå i sandet kan være en smertefuld oplevelse under disse forhold, så tag nogle flip-flops eller andet passende fodtøj med.

Udforsk Al Fahidi (Bastakiya) historiske distrikt
Al Fahidi (også almindeligvis kaldet Bastakiya) er et historisk distrikt i hjertet af Dubai, der giver et glimt af, hvordan dette område så ud før alt højhusbyggeriet i de sidste par årtier.

Kvarteret var oprindeligt omkring det dobbelte af dets nuværende størrelse, men halvdelen blev revet ned for at give plads til udvikling.

Efter opmuntring fra en besøgende prins Charles, flyttede den lokale regering for at bevare de resterende strukturer. De er blevet restaureret for at vise, hvordan livet var her i 1600-tallet. Smalle gyder og veje er blevet genskabt, og flere små museer er også tilgængelige for besøg uden entré.

I nærheden ligger Etihad-museet, som gør en beskeden adgangsafgift på mindre end $10 for voksne. Selvom det ikke er gratis, er det et besøg værd. Museet sporer udviklingen af De Forenede Arabiske Emirater med interaktive udstillinger.

Tag en vandretur
Dubai by Foot tilbyder gratis ture i sommersæsonen uden beregning under filosofien om, at alle skal have adgang til en grundlæggende forståelse af Old Dubai, uanset betalingsevne.

Som med andre ture af denne type i USA, bør de med mulighed for at give generøst drikkepenge for en god tur gøre det. Det støtter de mennesker, der leverer denne service til alle.

Turene er tilgængelige på forskellige tidspunkter på seks sprog. Old Dubai-turen dækker flere attraktioner, der allerede er dækket her, såsom Gold Souk og Bastakiya-distriktet.

Virksomheden tilbyder også andre ture til lave omkostninger. Tjek for tidsplaner og priser, der er gældende under dit besøg.

Gå på Food and Craft Market i Zabeel Park
Dette marked (Time Square Center på Sheikh Zayed Road, lørdage fra kl. 9.00 til 15.00) giver besøgende mulighed for at bugte sig blandt snesevis af kunsthåndværkerboder, hvor nogle af områdets dygtigste håndværkere er repræsenteret.

Mange besøgende ankommer her uden at vide præcis, hvad de vil finde, og de ender med at købe varer, der var ukendte, men lokkende.

Håndværk er udenfor på udendørs markeder, mens nogle økologiske dagligvarer kan gøres gennem den indvendige del. Selvom du ikke er på markedet for at handle, kan du nyde en gratis uddannelse om Dubais produkter.

Besøg også den berømte Palm Jumeirah – en kunstig ø med luksushoteller og fantastisk udsigt og gå en tur på Dubai Marina Promenade – en smuk gåtur langs kysten med udsigt over havet og skyskrabere.

Derudover se listen her, med andre oplevelser og seværdigheder, såsom Dubai Miracle Garden  – en smuk have med mere end 45 millioner blomster i forskellige farver og former, samt Burj Khalifa – verdens højeste bygning, med en imponerende udsigt over byen  m.v.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her