Det kræver ikke en meteorolog at fortælle dig, at temperaturerne allerede er steget ned fra de brændende sommerhøjder, og at vinteren er på vej. Men med den nuværende luftfugtighed så får “vintertøjet” lov at ligge i skabet lidt endnu.

Hovedsynderen for, hvorfor vi får disse fugtige nætter, aftener og morgener i Dubai omkring denne tid af året, er en ændring af det dominerende lufttrykssystem i Golfen. Mere specifikt er det tilbagevenden af ​​højtryksceller i farvandet nord for UAE. Der er også det faktum, at denne store mængde vand er blevet opvarmet hele sommeren, og opvarmning af ethvert vandreservoir vil føre til større lokal fugtighed.

De Forenede Arabiske Emiraters vejr i september er også præget af, at vind på land fra havet bringer fugt med sig, som “en lille gave”. Overraskelsesgaven der topper, når jordens overflade bliver opvarmet i løbet af dagen.

Der er også noget, der hedder ’dugpunktet’, som spiller ind og påvirker, hvordan vi mennesker oplever luftfugtigheden.

Hvad dikterer, hvor dugpunktet falder? Fugtighed og omgivende temperatur. Det hele hænger sammen.

Hvorfor er det ofte mere fugtigt om aftenen?

Det er det irriterende dugpunkt igen. Varm luft holder på mere fugt, så i løbet af dagen er den varmere luft i stand til at absorbere mere vand. Når natten falder på, kan den kølende luft holde på mindre fugt, og derfor falder den temperatur, der kræves for, at fugtigheden kan nå op på de høje niveauer.

Så kort fortalt – det er fugtigt på grund af de skiftende tryksystemer; de skiftende vinde; dugpunkt; og fugt blæses ind på land fra havet.

Hvorfor sveder vi så meget under fugtige forhold?

Når vi er varme, sveder vores kroppe som en del af deres indbyggede ligevægtsmekanisme. Energiudvekslingen fra fordampningen af ​​den sved er det, der køler os ned.

Når vejrudsigter fortæller os, at der er høje niveauer af fugt i luften (som f.eks. de tal på 90 procent, vi af og til kigger ned i på denne årstid), betyder det, at luften er mættet med fugt. Dette fører så til, at din sved ikke bliver absorberet, og dermed forbliver kroppen, din krop, alle vores kroppe uafkølede.

Hvornår kan vi forvente, at luftfugtigheden aftager?

Vinteren er på vej – og hvis du har brug for beviser ud over en kalender, kan du stadig sætte din tro på vejrudsigtens melding: “nordvestlige vinde, til tider opfriskende” samt “let til moderat sydøstlig til nordøstlig vind (som også er) til tider opfriskende”.

God fornøjelse 😉

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her